Sposób przygotowania:
Sernik na zimno warstwowy
3 różne galaretki owocowe rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody każdą. Galaretki dobrze ostudzić. 1,5 serka waniliowego przełożyć do miski, dodać do niego galaretkę o najciemniejszym kolorze, dokładnie wymieszać, przełożyć do tortownicy (ok. 22 cm), schłodzić w lodówce. Kolejne 1,5 serka przełożyć do miski, dodać do niego drugą tężejącą galaretkę, wymieszać, wyłożyć na masę w tortownicy, schłodzić. Pozostały serek przełożyć do miski, dodać do niego pozostałą tężejącą galaretkę, wymieszać, wyłożyć do tortownicy, schłodzić. Na stężałym serniku ułożyć dowolne owoce. Czwartą galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody, ostudzić. Jak zacznie tężeć, wylać ją na owoce. Sernik mocno schłodzić lodówce. Gotowy sernik delikatnie wyjąć z tortownicy, pokroić i podawać.
marietta
Beatris
Proszę, częstuj się:)