Sposób przygotowania:
Warstwowy sernik czekoladowy na zimno
Masło roztopić i przestudzić. Ciastka bardzo mocno rozkruszyć. Wlać do nich roztopione masło, dokładnie wymieszać. Ciastka z masłem przełożyć do średniej tortownicy (ok. 22 cm), rozłożyć na dnie, ugnieść i schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder i twaróg, dokładnie wymieszać. Masę podzielić na 2 części. Czekoladę gorzką i czekoladę deserową połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej. Dodać je do jednej części masy twarogowej, dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na spód z ciastek, wyrównać powierzchnię. Białe czekolady również roztopić w kąpieli wodnej. Dodać je do drugiej części masy twarogowej, dokładnie wymieszać i wyłożyć na masę ciemną. Wyrównać powierzchnię. Na wierzchu rozłożyć Delicje (czekoladą do góry), lekko je docisnąć. Tortownicę wstawić do lodówki. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić ją. Jajka krótko sparzyć wrzątkiem i wbić do miski. Do jajek wsypać cukier i ubić na puszysty krem. Do ubitych z cukrem jajek wlać tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszać. Masę jajeczną wylać na Delicje. Ciasto dobrze schłodzić w lodówce (najlepiej schładzać kilka godzin).
-Natka-
marietta
Beatris
Obie warstwy serowe są z czekoladą. Pewnie chodziło Ci o ostatnią warstwę jajeczną. W niej nie ma czekolady.