anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Sernik na zimno z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo delikatny i nie drogi sernik. Polecam serdecznie na jesienne popołudnie. Polecam podawać schłodzony

Sernik na zimno z galaretką

Składniki:

Sernik na zimno z galaretką

 

  • 5 jaj
  • 1 szkl cukru
  • 1 szkl mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 budyń
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 200 g cukru pudru
  • 300 ml śmietanki 36%
  • 1 l wody
  • 3 galaretki
  • dowolne owoce 300 g

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z galaretką
Białka oddzielić od żółtek , białka ubić na sztywno i zasypać cukrem nadal ubijać aż masa będzie delikatna, dodać żółtka,oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budyniem. Wymieszać wylać na blaszkę i upiec w temp. 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić. Ser włożyć do misy dodać cukier puder i miksować około 2 minuty, następnie ubić śmietankę i dodać do masy wymieszać. Dwie galaretki rozpuścić w 1/2 szkl wody i wlać do sera. Na biszkopt wylać ser . Zostawić aż stężeje. Ułożyć owoce na ciasto i zalać 3 galaretkami rozpuszczonymi w 1 l wody . Zalać jak galaretka będzie tężała.