Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinami
Żelatynę zalać niewielką ilością wody, gdy spęcznieje, podgrzać ją, aż się całkowicie rozpuści.
Serek homogenizowany i mascarpone zmiksować z koniakiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz z 200 ml śmietany kremówki i odrobiną aromatu arakowego.
Resztę śmietany ubić na sztywno.
Wymieszać z masą serową.
Połączyć z żelatyną. 3 łyżki kremu rozsmarować na biszkopcie. Posypać malinami - część owoców zostawić do dekoracji, zalać resztą kremu.
Odstawić do schłodzenia.
Galaretkę cytrynową przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Na wierzchu rozłożyć maliny i zalać tężejącą galaretką cytrynową.
Serek homogenizowany i mascarpone zmiksować z koniakiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz z 200 ml śmietany kremówki i odrobiną aromatu arakowego.
Resztę śmietany ubić na sztywno.
Wymieszać z masą serową.
Połączyć z żelatyną. 3 łyżki kremu rozsmarować na biszkopcie. Posypać malinami - część owoców zostawić do dekoracji, zalać resztą kremu.
Odstawić do schłodzenia.
Galaretkę cytrynową przyrządzić według przepisu na opakowaniu.
Na wierzchu rozłożyć maliny i zalać tężejącą galaretką cytrynową.