Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z malinami wg Koper
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie (50ml zimnej wody + 100ml wrzątku) Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę za pomocą miksera. Dodajemy do serka homogenizowanego i chwilę razem ubijamy. Na koniec dodajemy przestudzoną żelatynę i całość dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o średnicy ok. 22 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Na biszkoptach wykładamy serkową masę. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia. Na zastygniętym spodzie układamy maliny, zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
![Sernik na zimno z malinami wg Koper Sernik na zimno z malinami wg Koper](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-malinami-wg-koper-132686.jpg)
![Sernik na zimno z malinami wg Koper Sernik na zimno z malinami wg Koper](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-malinami-wg-koper-132687.jpg)
![Sernik na zimno z malinami wg Koper Sernik na zimno z malinami wg Koper](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-malinami-wg-koper-132688.jpg)
![Sernik na zimno z malinami wg Koper Sernik na zimno z malinami wg Koper](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-malinami-wg-koper-132689.jpg)