Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z pierniczkami
Spód okrągłej formy wyłożyć pergaminem, wsypać pokruszone herbatniki. Śmietanę kremową ubić na sztywno z cukrem pudrem. Następnie dodać serek homogenizowany, zmiksować. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać i rozpuścić. Przestudzoną żelatynę połączyć z masą serową. Na pokruszone herbatniki w formie wyłożyć połowę masy serowej, ułożyć pierniczki i wyłożyć pozostałą masą. Wierzch zalać rozpuszczoną, tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki.
edytaha
Reniz
Wydaje mi się że każdy smak będzie dobry :)
anemon
Ja głosuję za pomarańczową. Dla mnie pomarańcza i piernik to bardzo dobre połączenie. Na drugim miejscu stawiam morelową.
edytaha
Chyba masz rację z tą pomarańczą. Myślę, że połączenie sernika z pierniczkami może być całkiem interesujące :)