Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z ricottą i białą czekoladą
Do zimnego mleka wsypać galaretkę, wymieszać i pozostawić do spęcznienia. Kiedy wchłonie płyn - rozpuścić w mikrofalówce lub w gorącej kąpieli wodnej.
Jajka ubić na puszystą masę z niewielką ilością cukru pudru, po trochę dodawać ser ricotta na zmianę z rozpuszczoną białą czekoladą i galaretką - cały czas miksować.
Masę sernikową przełożyć do szklaneczek i chłodzić w lodówce kilka godzin.
Przed podaniem posypać utartą czekoladą mleczną, gorzką albo deserową.
Jajka ubić na puszystą masę z niewielką ilością cukru pudru, po trochę dodawać ser ricotta na zmianę z rozpuszczoną białą czekoladą i galaretką - cały czas miksować.
Masę sernikową przełożyć do szklaneczek i chłodzić w lodówce kilka godzin.
Przed podaniem posypać utartą czekoladą mleczną, gorzką albo deserową.