Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami...
Śmietanę ubijamy z cukrem za pomocą miksera. Cały czas miksując dodajemy po trochu twaróg waniliowy. Do 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody dodajemy 6 łyżek żelatyny i odstawiamy do rozpuszczenia. 5 sztuk galaretek cytrynowych robimy według przepisu na opakowaniu. Do jeszcze ciepłej galaretki dodajemy rozpuszczoną żelatynę i olejek śmietankowy. Wszystko dobrze mieszamy, studzimy i łączymy z masą twarogową. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem blachę o wymiarach 28 x 40 cm. Truskawki myjemy, kroimy na połówki i układamy na masie. Ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 20 min aby stężało. Rozrabiamy 4 galaretki truskawkowe, studzimy i zalewamy nimi ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki, aby dobrze stężało.