Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami wg Madi
Żółtka oddzielamy od białek, następnie żółtka ucieramy wraz z cukrem pudrem na puch. Po utarciu dodajemy porcjami serem homogenizowany, całość dokładnie miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzącej wody, odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Następnie masę z serka dzielimy na pół. Do jednej dodajemy kakao, drugą pozostawiamy białą bez dodatków. Do każdej z mas wlewamy żelatynę (rozdzielamy ją na pół). Następnie tortownicę o średnicy 21 cm wykładamy folią spożywczą. Na spód tortownicy wykładamy masę ciemną, a na masę ciemną wykładamy masę białą. Tortownicę z masami wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby stężała. Następnie na masie białej układamy świeże truskawki. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć, wykładamy je na truskawki. Całość ponownie wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
![Sernik na zimno z truskawkami wg Madi Sernik na zimno z truskawkami wg Madi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-truskawkami-wg-madi-115159.jpg)
![Sernik na zimno z truskawkami wg Madi Sernik na zimno z truskawkami wg Madi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-truskawkami-wg-madi-115160.jpg)
![Sernik na zimno z truskawkami wg Madi Sernik na zimno z truskawkami wg Madi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-truskawkami-wg-madi-115161.jpg)
![Sernik na zimno z truskawkami wg Madi Sernik na zimno z truskawkami wg Madi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernik-na-zimno-z-truskawkami-wg-madi-115162.jpg)