Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Sernik na zimno z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczny prosty serniczek na zimno

Sernik na zimno z wiśniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik na zimno z wiśniami

 

  • 200 g wiśni
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 200 ml śmietany 30%
  • 500 g sera na sernik
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 8 okrągłych biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno z wiśniami
Wiśnie wydrylować, wrzucić na dno formy wyłożonej folią (spożywczą lub aluminiową). Galaretki rozrobić w 500 ml wody. Wiśnie zalać galaretką tak aby były przykryte. Do reszty galaretki dodać żelatynę i rozmieszać.Śmietanę ubić, dodać serek i cukier i zmiksować ponownie. Wąską strużką wlewać galaretkę, zmiksować. Masę przelać na stężałe wiśnie z galaretką. Wyrównać. Ułożyć biszkopty, wcisnąć je w masę. Przykryć folia i wstawić do lodówki do stężenia. Gotowy deser przełożyć na duży talerz. Zdjąć formę i folię. Pokroić na porcje
Sernik na zimno z wiśniami
Etap 1Wiśnie zalać galaretką tak aby były przykryte. Do reszty galaretki dodać żelatynę i rozmieszać.
Sernik na zimno z wiśniami
Etap 2Śmietanę ubić, dodać serek i cukier i zmiksować ponownie. Wąską strużką wlewać galaretkę, zmiksować.
Sernik na zimno z wiśniami
Etap 3Masę przelać na stężałe wiśnie z galaretką. Wyrównać.
Sernik na zimno z wiśniami
Etap 4Ułożyć biszkopty, wcisnąć je w masę. Przykryć folia i wstawić do lodówki do stężenia.