Sposób przygotowania:
Sernik nowojorski
Spód :
Ciasteczka kruszymy w rozdrabniaczu. Masło rozpuszczamy i mieszamy dokładnie z ciasteczkami. Od razu wykładamy je na blaszkę lekko dociskając dłońmi.
Masa serowa :
Do misy miksera dajemy twaróg . Nastawiamy mikser na małe obroty i dodajemy partiami wszystkie składniki masy serowej , np. po 1 jajku, śmietanę, łyżkę cukru aż do całkowitego wyczerpania składników. Na koniec wlewamy powoli rozpuszczone i wystudzone masło.
Gotową masę serową wylewamy na spód z ciasteczek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 60 minut. Studzimy uchylając stopniowo drzwiczki piekarnika.
Ciasteczka kruszymy w rozdrabniaczu. Masło rozpuszczamy i mieszamy dokładnie z ciasteczkami. Od razu wykładamy je na blaszkę lekko dociskając dłońmi.
Masa serowa :
Do misy miksera dajemy twaróg . Nastawiamy mikser na małe obroty i dodajemy partiami wszystkie składniki masy serowej , np. po 1 jajku, śmietanę, łyżkę cukru aż do całkowitego wyczerpania składników. Na koniec wlewamy powoli rozpuszczone i wystudzone masło.
Gotową masę serową wylewamy na spód z ciasteczek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 60 minut. Studzimy uchylając stopniowo drzwiczki piekarnika.