Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami i galaretką bez tłuszczuETAP 1:
Ser dwukrotnie zmielić w maszynce do mielenia. W misce żółtka utrzeć na jasny krem ze stewią. Dodać mleko i zalewę z brzoskwiń, wymieszać mikserem. Dodawać po łyżce ser i mieszać oraz proszek budyniowy do połączenia, lecz nie dłużej. Ubite białka na pianę delikatnie wmieszać w masę serową. Na przygotowany spód wyłożyć część masy serowej- około 1/3 masy.
ETAP 2:
Na masie ułożyć odsączone kawałki brzoskwiń ( nie kroić owoców). Wyłożyć resztę masy serowej.
ETAP 3:
Sernik piec w 170 st okolo 55-60 minut w kąpieli wodnej Aby sernik pozostał nie zrumieniony na wierzchu warto go przykryć folią aluminiową. Wyłączyć piekarnik, sernik ostudzić. Na zimny układać cząstki brzoskwiń i zalać tężejącą galaretką , wymieszaną z 300 ml wody. Odłożyć do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Smacznego!