Sposób przygotowania:
Sernik owocowy, jabłkowy
CIASTO: Mąkę i masło posiekać nożem, wymieszać z cukrem, żółtkami, proszkiem do pieczenia, aromatem waniliowym,śmietaną. Szybko zagnieść ciasto. Włożyć na 1 godzinę do lodówki. MASA: Żółtka i cukier utrzeć na puszystą masę, dodawać porcjami serek i budyń w proszku. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część zetrzeć na tarce do blachy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Na warstwę tego ciasta wyłożyć obrane i pokrojone w plasterki jabłka, posypać połową bakalii. Następnie rozsmarować masę serową, a na nią zetrzeć resztę ciasta. Piec około 1 godziny w temp. 200 stop. C. Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.