Sposób przygotowania:
Sernik z jabłkiemETAP 1:
Obrane jabłka ze skórki zetrzeć na tarce na grubszych oczkach, wsypać do startych jabłek kaszę manną i wymieszać.
ETAP 2:
Miękkie masło, żółtka, cukier utrzeć mikserem do białości z 3 minuty.
ETAP 3:
Do jajek dodać twaróg z wiaderka, aromat waniliowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki.
ETAP 4:
Ubite białka na pianę sztywną dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w masę.
ETAP 5:
Formy silikonowe keksówki 3 sztuki 20x11 cm, na dnie formy ułożyć podwójnie herbatniki, na herbatniki wyłożyć jabłka starte z kaszą manną, łyżką wygładzić wierzch.
ETAP 6:
Na jabłka wylać masę serową , łyżką wygładzić wierzch.
ETAP 7:
Piekarnik nagrzany na 170C, grzanie góra/dół, serniki piec około 55 minut do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić dobrze, najlepiej upiec wieczorem i zostawić do rana w chłodnym miejscu.
ETAP 8:
Sernik wyjąć z formy (2 formy do pracy męża są) i posypać pudrem cukrem.
zbysiowa
ziutula
Smacznie polecam, pozdrawiam.