Sposób przygotowania:
Sernik z jabłkami
Przygotować ciasto kruche:
Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulę, odłożyć do lodówki na czas przygotowania pozostałych części ciasta.
Jabłka:
Jabłka pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, dodać łyżkę masła, cukier wanilinowy, podlać trochę wodą, smażyć 15 minut, na koniec dodać cynamon, wymieszać i odstawić.
Kruszonka:
Wszystkie składniki zagnieść w misce ręcznie, odstawić do lodówki:
Ser:
W misce umieścić mielony ser, proszek budyniowy i roztopione masło.
W osobnej misce zmiksować razem cukier, 2 białka i 3 całe jajka, aż do uzyskania jasnego puchu. Ubite jajka wlać do sera, całość zmiksować, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć kruchym ciastem, na ciasto wyłożyć ser, na ser wyłożyć jabłka, posypać kruszonką. Piec godzinę w temperaturze 175 stopni.
Całość po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulę, odłożyć do lodówki na czas przygotowania pozostałych części ciasta.
Jabłka:
Jabłka pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, dodać łyżkę masła, cukier wanilinowy, podlać trochę wodą, smażyć 15 minut, na koniec dodać cynamon, wymieszać i odstawić.
Kruszonka:
Wszystkie składniki zagnieść w misce ręcznie, odstawić do lodówki:
Ser:
W misce umieścić mielony ser, proszek budyniowy i roztopione masło.
W osobnej misce zmiksować razem cukier, 2 białka i 3 całe jajka, aż do uzyskania jasnego puchu. Ubite jajka wlać do sera, całość zmiksować, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć kruchym ciastem, na ciasto wyłożyć ser, na ser wyłożyć jabłka, posypać kruszonką. Piec godzinę w temperaturze 175 stopni.
Całość po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.