Sposób przygotowania:
Aksamitny i delikatny sernik bez spodu
Składniki temperatura pokojowa = do miski dać żółtka (białka w osobnym naczyniu od razu ubić na sztywną pianę), cukier, miękkie masło, startą skórkę z cytryny i mikserem utrzeć do białości z 2 minuty na najwyższych obrotach. Do masy dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną i mikserem połączyć składniki na gładką masę. Na koniec dodać ubitą pianę i pomału na najniższych obrotach mikserem połączyć pianę z masą serową.
Niska forma silikonowa 26 cm, masę serową przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka.
Po wystygnięciu (najlepiej całą noc) formę nakryć dużym talerzem i obrócić, zdjąć formę z sernika, cukier puder w gorącej wodzie wymieszać z sokiem z cytryny na dość rzadki i polać wierzch sernika, przed podaniem posypać kakao wsypanym do drobnego siteczka.
Niska forma silikonowa 26 cm, masę serową przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka.
Po wystygnięciu (najlepiej całą noc) formę nakryć dużym talerzem i obrócić, zdjąć formę z sernika, cukier puder w gorącej wodzie wymieszać z sokiem z cytryny na dość rzadki i polać wierzch sernika, przed podaniem posypać kakao wsypanym do drobnego siteczka.