Sposób przygotowania:
Sernik pieczony na biszkoptach z żurawinąETAP 1:
W misie robota żółtka, cukier, aromat utrzeć do białości z 4 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Do masy dodać zmielony twaróg w maszynce do mięsa na drobnych oczkach sitka, wsypać namoczoną i odsączoną żurawinę, kaszę manną i połączyć składniki.
ETAP 3:
Na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie łyżką wmieszać w sernik.
ETAP 4:
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia i forma silikonowa keksówka (dla męża do pracy), na dnie poukładać biszkopty.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, wstawić formy i piec około 50-60 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić serniki, przed podaniem posypać pudrem cukrem.