Sposób przygotowania:
Sernik pieczony z marcepanem i truskawkamiETAP 1:
Składniki temperatura pokojowa - jajka, cukier, sok z cytryny, olej utrzeć mikserem do spienienia, 3 minuty na najwyższych obrotach.
ETAP 2:
Do masy dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, proszek do pieczenia, kaszę manną, dodać pokrojony cienko marcepan, mikserem połączyć składniki na średnich obrotach.
ETAP 3:
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć gęsto biszkopty, wyłożyć na biszkopty parę łyżek masy serowej, biszkopty zwilgotnieją i będą na dnie.
ETAP 4:
Wyłożyć resztę masy serowej, na wierzchu poukładać opłukane i pokrojone w plastry truskawki.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 50 minut, następnie na termoobiegu 150C piec 10 minut, sernik w formie dobrze wystudzić, sernik jest równy baz opadania.