Sposób przygotowania:
Sernik pieczony ze skórką pomarańczową
Ciastka kakaowe pokruszyć do miski, dodać miękkie masło i ręką połączyć składniki, tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, masę z ciastek wylepić na całe dno formy, schować do lodówki.
Wszystkie składniki sernika temperatura pokojowa = do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier, dodać miękkie masło i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty.
Do masy jajecznej dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną, kandyzowane skórki pomarańczy i mikserem połączyć składniki.
Masę serową wylać do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie mocno wystudzić.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Wszystkie składniki sernika temperatura pokojowa = do pojemnika wbić jajka, wsypać cukier, dodać miękkie masło i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty.
Do masy jajecznej dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną, kandyzowane skórki pomarańczy i mikserem połączyć składniki.
Masę serową wylać do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie mocno wystudzić.
Przed podaniem posypać pudrem cukrem.