Sposób przygotowania:
Sernik po rosyjsku
Ciasto: Mąke, kakao i proszek do pieczenia wymieszac. Dodac pozostale skladniki i wymieszac wszystko mikserem (mieszakami hakowymi), najpierw na najnizszej szybkosci, potem wyrobic do gladkosci na najwyzszej szybkosci. Ciasto uformowac w kule i zawinac w folie, odstawic na pol godziny w chlodne miejsce. W miedzyczasie przygotowac maslo na mase: roztopic w garnku i odstawic do wystygniecia. Tortownice (sr. 28cm) posmarowac tluszczem.Podgrzac piekarnik do 180 °C. Niecala polowe ciasta rozalkowac w tortownicy. Z reszty ciasta niecala polowe rozwalkowac w dlugi rulon, rozlozyc na ciasto dookola formy jako obrzeza na wysokosc ok 2 cm.Masa: Ser, cukier, cukier waniliowy , jajka, budyn w proszku, oraz roztopiona margaryne wymieszac mikserem na gladka mase. Polozyc na ciasto w tortownicy. Z pozostalej czesc ciasta urywac male kawaleczki i klasc na mase.Piec ok 65.minut. Po upieczeniu pozostawic w formie do wystygniecia.
kayleb
Magdusia1312
sandra200
jarek-energy
elutka
darek112
fuksja
Katka1107
beatris_szn