Sposób przygotowania:
Sernik poduszeczki
Ciasto: żółtka ubić z połową cukru na puszysta, kremową masę, dodawać wodę i olej, utrzec ponownie. Białka ubić na sztywną pianę razem z reszta cukru i dodać do masy żółtkowej. Do tego przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie wymieszać. Następnie przelać na wysmarowaną lub łyłożoną pergamine blachę, wyrównac powierzchnie.
Masa serowa: wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Kłaść na ciasto łyżką, lub przelać masę do woreczka, uciąć róg i wylewać na ciasto tworząc kratę. Piec ok 40 min. w tem. od 150 do 180 stopni C.
Masa serowa: wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Kłaść na ciasto łyżką, lub przelać masę do woreczka, uciąć róg i wylewać na ciasto tworząc kratę. Piec ok 40 min. w tem. od 150 do 180 stopni C.