Sposób przygotowania:
Sernik śmietankowy z jagodami i malinami
1. Masło roztopić z 5 łyżkami cukru i studzić. Herbatniki kruszyć. Dodać do masła. Zagnieść na jednolitą masę i wyłożyć na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Schłodzić 3 godziny. 2. Dwie galaretki rozpuścić w około 370 ml gorącej wody. Studzić. 3. Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru. Tężejąca galaretkę mieszać z serkiem i dodać do bitej śmietany. Do masy dodać jagody i maliny (trochę odłożyć do dekoracji) i delikatnie mieszać. Schłodzić, aż masa zgęstnieje. 4. Pozostałe galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu. Na cieście układać resztę jagód i malin. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.