Sposób przygotowania:
Sernik w kruchym cieście z karobem
Ciasto kruche : wszystkie składniki wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i kroimy na dwie części ( 3/4 i 1/4 ). Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 1 godzinę.
Twaróg, cukier, cukier waniliowy przekładamy do miski, dodajemy wybite jajka i mieszamy. Wsypujemy budynie i mąkę kokosową, mieszamy i odstawiamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki większą cześć ciasta i ścieramy na tarce do blaszki, wyrównujemy i dociskamy ciasto. Na ciasto wykładamy masę serową. Drugą cześć ciasta ścieramy na tarce na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,30 minut. Upieczone ciasto studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Twaróg, cukier, cukier waniliowy przekładamy do miski, dodajemy wybite jajka i mieszamy. Wsypujemy budynie i mąkę kokosową, mieszamy i odstawiamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki większą cześć ciasta i ścieramy na tarce do blaszki, wyrównujemy i dociskamy ciasto. Na ciasto wykładamy masę serową. Drugą cześć ciasta ścieramy na tarce na masę serową. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,30 minut. Upieczone ciasto studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
mocsłodkości
kuchenny świat