Sposób przygotowania:
Sernik waniliowo-malinowy
Foremkę wykładamy biszkoptami. Układamy na niej część malin (50g) Serek waniliowy dzielimy na dwie równe części. Masa waniliowa: serek miksujemy z dwiema łyżkami pudru. Galaretkę cytrynową i dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 200ml wrzątku, dodajemy do masy i miksujemy. Gotową wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki. Masa malinowa: serek miksujemy z 400g malin i 3 łyżkami pudru. Galaretkę malinową i dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 200ml wrzątku, dodajemy do masy miksujemy. Gdy masa waniliowa stężeje, układamy na niej resztę owoców, i zalewamy masą malinową. Wstawiamy do lodówki Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Za pomocą szprycy, wyciskamy wzorki na serniku.
marietta