Sposób przygotowania:
Sernik waniliowo-wiśniowy z delicjami (na zimno)Żelatyna z galaretką:
Galaretkę należy rozmieszać w 400-450 ml gorącej wody i ostudzić.
Tak samo postąpić z żelatyną, tylko użyć odrobiny wody.
Spód:
Na spodzie tortownicy ułożyć biszkopty - uprzedni namoczone w lekko ściętej galaretce.
Masa serowa:
Śmietankę należy ubić na sztywno, a następnie wymieszać z cukrem i nie przerywając miksowania - ze stopniowo dodawanym serkiem waniliowym.
Na końcu do masy wmieszać przestygniętą żelatyną.
Całość:
Masę serową przełożyć na biszkoptach i zalać pozostałą galaretką.
(Nie powinna być całkowicie stężała).
Czubka noża lub za pomocą wykałaczki należy zrobić małe otworki, tak aby galaretka mogła w nie spłynąć.
Całość opcjonalnie posypać pokruszonymi ciastkami, a następnie obłożyć delicjami.
Sernik wstawić do lodówki, aby całkowicie stężał.
Justi2401
gusia1000