Sposób przygotowania:
Sernik waniliowy z polewą czekoladową
Masło w temp. pokojowej ucieramy na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy po żółtka, oraz j po łyżce sera i powoli ucieramy. Wsypujemy proszek budyniowy.. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy serowej i miksujemy na najmniejszych obrotach. Następnie wlewamy mleko i jeszcze raz miksujemy. Tortownicę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Wylepiamy dokładnie ciastem dno i boki do połowy wysokości. Następnie wylewamy masę serową i pieczemy około 1 godziny w temp 180 st. Gorzką czekoladę łamiemy na kawałeczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Dodajemy do niej śmietankę i mieszamy, aż się połączą. Polewą smarujemy wystudzony sernik i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego :)