WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1997]

Sernik warzony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik warzony czyli sernik na zimno z sera robionego samodzielnie z jajek, mleka i śmietany. Zrobiłam go na ciastkach i z galaretką.

Sernik warzony Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sernik warzony

 

Sposób przygotowania:

Sernik warzony

ETAP 1:

Mleko wlać do garnka i zagotować. Śmietanę zmiksować z jajkami. Wlać na gotujące się mleko. Na małym ogniu, ciągle mieszając podgrzewać mleko, aż oddzieli się ser i maślanka. Wtedy zdjąć z ognia i odcedzić na durszlaku. Dobrze odcisnąć.

Gdy ser przestygnie zblendować na jednolitą masę . Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie miksując dodawać po łyżce sera. Gotową masę wyłożyć na ciastka. Schować do lodówki.

Galaretki rozpuścić w 4 szklankach gorącej wody. Wystudzić. Tezejaca galaretkę wyłożyć na ciasto. Ponownie schłodzić.

Przed podaniem wyjąć z tortownicy i pokroić na kawałki.

Sernik warzony
Masa serowa wyłożona do tortownicy na ciastka
Sernik warzony
Różne ciastka ułożone na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
Sernik warzony
Przestudzony ser zblendowany na jednolitą masę
Sernik warzony
Ser po ugotowaniu i odwiedzeniu na durszlaku
Sernik warzony
Ser w trakcie wytwarzania się z mleka jajek i śmietany