Sposób przygotowania:
Sernik wiedeński 2
Palmę, żółtka i cukier ucieramy razem dodając po trochu wcześniej przemielonego przez maszynkę twarogu, a następnie sześć łyżek kaszy mannej, sok z cytryny i rodzynki, które wcześniej trzeba namoczyć na parę minut w ciepłej wodzie, proszek do pieczenia i ubitą pianę. Wyrobioną masę wlewamy na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Piec około 60 minut w temperaturze 180'C.
zewa
natalka1107@o2.pl
Sernik należy piec w temperaturze 180'C :)
misia14
ile proszku do pieczenia???
natalka1107@o2.pl
masz rację, miało być 1 i 1/2 szklanki cukru. A proszek do pieczenia ma być mały. Zaraz to poprawię ;)
bernika
lepiej od razu usuwac!
natalka1107@o2.pl
Bardzo przykro mi jest z tego powodu,że Pani tak sądzi. Po prostu pomyliłam się i zaraz to poprawię.
bernika
To moze zanim cos napiszesz to sprawdz czy do co napisalas jest jadalne. bo jak nikt nie zwroci ci uwagi na błedy a ktos inny z tego bedzie chcial cos zrobic to straci tylko czas i pieniadze.