natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Sernik wiedeński 2

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik jest rewelacyjny! Jest lepszy niż kupny!

Sernik wiedeński 2

Składniki:

Sernik wiedeński 2

 

  • 1 kg. twarogu
  • 1 kostka palmy
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 6 jaj
  • 6 łyżek kaszy mannej
  • 1 cytryna
  • rodzynki
  • proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Sernik wiedeński 2
Palmę, żółtka i cukier ucieramy razem dodając po trochu wcześniej przemielonego przez maszynkę twarogu, a następnie sześć łyżek kaszy mannej, sok z cytryny i rodzynki, które wcześniej trzeba namoczyć na parę minut w ciepłej wodzie, proszek do pieczenia i ubitą pianę. Wyrobioną masę wlewamy na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem. Piec około 60 minut w temperaturze 180'C.