Sposób przygotowania:
Sernik z ananasem
Plastry ananasa osączyć na sitku, odłożyć 3 plastry do dekoracji a pozostałe drobno pokroić w kostkę.
Żółtka roztrzepać z cukrem waniliowym dodać sok z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę. Twaróg zmiksować na jednolitą masę , którą należy połączyć z pokrojonymi ananasami i dodać masę jajeczną. Pianę z białek połączyć z resztą, dokładnie wymieszać i wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu sernika ułożyć krążki ananasa wcześniej odłożonego. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
Żółtka roztrzepać z cukrem waniliowym dodać sok z cytryny. Białka ubić na sztywną pianę. Twaróg zmiksować na jednolitą masę , którą należy połączyć z pokrojonymi ananasami i dodać masę jajeczną. Pianę z białek połączyć z resztą, dokładnie wymieszać i wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu sernika ułożyć krążki ananasa wcześniej odłożonego. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.