lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sernik z bakaliami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ten sernik wyszedł mi super .

Sernik z bakaliami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z bakaliami

 

  • Farsz sernikowy:

 

  • 1 twarogu z wiaderka akurat pisze na nim do sernika

 

 

  • 1 szklanka cukru

 

  • waniliowy cukier z prawdziwą wanilią z nutą kardamonu

 

  • zapach do ciasta waniliowy

 

 

  • 10 dag Kasi

 

  • 100 gram rodzynki

 

 

  • Polewa:

 

  • 2 tabliczki czekolady czarnej

 

  • 4 łyżki mleka sojowego Alpro

 

 

  • Spód sernika:

 

  • petitki 300 gram

 

Sposób przygotowania:

Sernik z bakaliami
Spód: Zmiksowałam blenderem petitki. Rozpuściłam margarynę i wsypałam petitki . Wymieszałam ,lekko przestygło. Tortownice 26 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciastka zagniotłam i wyłożyłam dno tortownicy . Wstawiłam do lodówki na czas z miksowania składników do sernika . Sernik: Ubiłam żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dodałam rodzynki. Ubiłam pianę z białek. Do ubitych żółtek wkładamy na przemian twaróg łyżką i miksujemy . Mąkę mieszamy z kaszą i proszkiem do pieczenia . Dodajemy do ubitego twarogu i miksujemy . Polewamy margaryną rozpuszczoną i aromatem waniliowym . Na koniec dodajemy pianę z białek ubitą i mieszamy łyżką. Przekładamy do formy z ciastkami, pieczemy 170 stopniach 80 minut. Polewa: Do garnuszka wlałam mleko sojowe 4 łyżki , dodałam 2 tabliczki czekolady czarnej i wkropiłam sok z cytryny . Kiedy czekolada sie rozpuściła i lekko przestudziła polałam nią ostudzony sernik i udekorowałam według uznania
Sernik z bakaliami
Zmiksowałam blenderem petitki. Rozpuściłam margarynę i wsypałam petitki . Wymieszałam ,lekko przestygło.
Sernik z bakaliami
Tortownice 26 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciastka zagniotłam i wyłożyłam dno tortownicy . Wstawiłam do lodówki na czas z miksowania składników do sernika .
Sernik z bakaliami
Ubiłam żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dodałam rodzynki.
Sernik z bakaliami
Dodajemy ser do reszty składników i miksujemy Na koniec dodajemy pianę z białek ubitą i mieszamy łyżką.