Sposób przygotowania:
Sernik z bakaliami
Spód: Zmiksowałam blenderem petitki. Rozpuściłam margarynę i wsypałam petitki . Wymieszałam ,lekko przestygło. Tortownice 26 cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Ciastka zagniotłam i wyłożyłam dno tortownicy . Wstawiłam do lodówki na czas z miksowania składników do sernika . Sernik: Ubiłam żółtka z cukrem i cukrem waniliowym dodałam rodzynki. Ubiłam pianę z białek. Do ubitych żółtek wkładamy na przemian twaróg łyżką i miksujemy . Mąkę mieszamy z kaszą i proszkiem do pieczenia . Dodajemy do ubitego twarogu i miksujemy . Polewamy margaryną rozpuszczoną i aromatem waniliowym . Na koniec dodajemy pianę z białek ubitą i mieszamy łyżką. Przekładamy do formy z ciastkami, pieczemy 170 stopniach 80 minut. Polewa: Do garnuszka wlałam mleko sojowe 4 łyżki , dodałam 2 tabliczki czekolady czarnej i wkropiłam sok z cytryny . Kiedy czekolada sie rozpuściła i lekko przestudziła polałam nią ostudzony sernik i udekorowałam według uznania
Cukiereczek13
lalunia
I nie opadł mi normalnie super ;)