Sposób przygotowania:
Barwny sernik- kolory natury
Przygotowanie sernika jest proste ale czasochłonne. Zaczynamy od wyłożenia małej keksówki folią aluminiową. Ciastka kruszymy i mieszamy z jogurtem. Wykładamy równomiernie na dno foremki. Rozmrożone jagody miksujemy, mieszamy z cukrem i serkiem. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, kiedy napęcznieje, rozpuszczamy. Dodajemy do jagodowej masy. Wlewamy do keksówki. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Przygotowujemy różową warstwę. Rozmrożone truskawki miksujemy, mieszamy z cukrem i serkiem. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Wylewamy na jagodową, zastygnięta masę. Na środku układamy banany. Wstawiamy do lodówki. 3/4 szklanki soku gotujemy w garnku. Resztę łączymy z mąką ziemniaczaną. Wlewamy do wrzącego soku ciągle mieszając. Kiedy zgęstnieje, zostawiamy aby wystygł. Do zimnego zielonego budyniu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i wlewamy po obu stronach bananów. Wstawiamy do lodówki. Pomarańcze obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy. Dodajemy jogurt i rozpuszczona żelatynę. Wlewamy ostatnią warstwę i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.