Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami i migdałową kruszonkąETAP 1:
CIASTO: masło utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodawać po jednym żółtku nie przerywając miksowania.
Zmniejszyć obroty miksera i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Krótko zmiksować, tylko do połączenia składników.
ETAP 2:
Z ciasta zrobić kulę, owinąć ją w folię spożywczą i włożyć na pół godziny do lodówki.
ETAP 3:
MASA SEROWA: jajka zmiksować z cukrem pudrem, dodać mąkę ziemniaczaną oraz porcjami mielony twaróg. Na końcu dodać roztopione i przestudzone masło, krótko zmiksować.
ETAP 4:
WYKONANIE: foremkę o wymiarach 21x32 cm wyścielić papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do blaszki. Ciasto gęsto nakłuć widelcem, wyłożyć masę serową, na wierzchu ułożyć odsączone i pokrojone brzoskwinie.
Składniki kruszonki wymieszać i rozetrzeć w palcach, równomiernie rozsypać na owocach.
Foremkę z sernikiem wstawić do nagrzanego do 180°C i piec 50 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki, po około 15 minutach ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia.