Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieścieETAP 1:
Wszystkie składniki na ciasto kruche umieścić w misce. Smalec i masło (zimne) pokroić na mniejsze kawałki. Zagnieść jednolite ciasto. Podzielić je na dwie części. Jedną większą i jedną mniejszą. Schować na 2-3 godziny do zamrażalki.
Blachę o wymiarach 25x30cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć większą część ciasta, lekko ugnieść.
Twaróg zmielić trzykrotnie. Wymieszać z cukrem i miękkim masłem. Następnie zmiksować z jajkami. Masę wyłożyć na ciasto. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Poutykać je w ser. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Sernik piec około godziny w 180 stopniach. Wystudzić. Posypać cukrem pudrem.