Sposób przygotowania:
Sernik z budyniem czekoladowym 2
CIASTO NA SPÓD: Do miski dać żółtka, margarynę i cukier. Utrzeć wszystko. Białka ubić, dodać do masy. Mąkę przesiać z proszkiem do masy. Wszystko wymieszać razem. Dać na brytfannę. Budyń czekoladowy przygotować jak podano na opakowaniu. Odstawić na ok. 5 minut do lekkiego ostudzenia. Wyłożyć na ciasto na brytfannie. Odstawić. MASA SEROWA: do miski dać cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Utrzeć wszystko razem. Dodawać po trochu zmielony dwukrotnie ser, następnie budyń śmietankowy w proszku, olej i mleko. Później dodać śmietanę (nie ubitą) a na koniec ubitą z białek pianę. Wmieszać pianę najlepiej ręką. Masę serową wyłożyć na budyń. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 1 godzinę. Polecam serdecznie.