Sposób przygotowania:
Domowy sernik z musem czekoladowym
Masa serowa:
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy masło. Miksujemy. Dodajemy partiami ser. Miksujemy. Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta.
Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki. Pieczemy około 80 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Mus czekoladowy:
Śmietanę podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Do czekolady dodajemy podgrzana śmietanę. Mieszamy, aż rozpuści się czekolada. Studzimy. Następnie chłodzimy przez 2 godziny. Zimną masę ubijamy na puch. Dodajemy śmietanfix. Mieszamy. Mus smarujemy na wystudzonym cieście.
Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy masło. Miksujemy. Dodajemy partiami ser. Miksujemy. Dodajemy budyń i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do ciasta.
Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Na dnie układamy herbatniki. Masę serową wylewamy na herbatniki. Pieczemy około 80 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Mus czekoladowy:
Śmietanę podgrzewamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Do czekolady dodajemy podgrzana śmietanę. Mieszamy, aż rozpuści się czekolada. Studzimy. Następnie chłodzimy przez 2 godziny. Zimną masę ubijamy na puch. Dodajemy śmietanfix. Mieszamy. Mus smarujemy na wystudzonym cieście.