Sposób przygotowania:
sernik z gruszkami
1.Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtko ,sok z cytryny oraz stopiony tłuszcz,wyrobić mikserem kruszonkę.Gruszki osączyc.
2.Przygotować nadzienie:białka oddzielić od żółtek.Miekki tłuszcz utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodać sok z cytryny twarożek ,żółtka i grysik ,a następni pianę ubitą z białek.Jeszcze raz dokładnie przemieszać wszystkie składniki.
3.Nasmarować tłuszczem tortownicę o średnicy 26cm.wylepić 2/3 kruszonki.Obłożyć masą serową i gruszkami,posypać resztą kruszonki>wsunąć sernik do wcześniej nagrzanego piekarnika,pieć godzinę w temp.200 *C
2.Przygotować nadzienie:białka oddzielić od żółtek.Miekki tłuszcz utrzeć z cukrem na puszystą masę.Dodać sok z cytryny twarożek ,żółtka i grysik ,a następni pianę ubitą z białek.Jeszcze raz dokładnie przemieszać wszystkie składniki.
3.Nasmarować tłuszczem tortownicę o średnicy 26cm.wylepić 2/3 kruszonki.Obłożyć masą serową i gruszkami,posypać resztą kruszonki>wsunąć sernik do wcześniej nagrzanego piekarnika,pieć godzinę w temp.200 *C