Sposób przygotowania:
Sernik z jabłkiem bez ciasta
Masło można wyjąć chwilę wcześniej, aby się trochę rozpuściło, zmiękło. Wszystkie składniki oprócz jabłek przełożyć do miski i połączyć ze sobą za pomocą miksera lub blendera. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Niedużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać większą część serowej masy do blaszki, wyłożyć na nią połowę jabłek i dolać resztę serowej masy. Na wierzch surowego jeszcze sernika wyłożyć resztę pokrojonych jabłek.
Piekarnik nastawić na 180 stopni, wstawić do niego blaszkę z sernikiem i piec ciasto przez około 40 - 50 minut, aż ciasto zesztywnieje i się zarumieni. Ja do ciasta dodałam odżywkę białkową o smaku białej czekolady, jeśli ktoś nie posiada lub nie chce jej użyć może ją wymienić na budyń lub mąkę ziemniaczaną w takiej samej gramaturze.
Piekarnik nastawić na 180 stopni, wstawić do niego blaszkę z sernikiem i piec ciasto przez około 40 - 50 minut, aż ciasto zesztywnieje i się zarumieni. Ja do ciasta dodałam odżywkę białkową o smaku białej czekolady, jeśli ktoś nie posiada lub nie chce jej użyć może ją wymienić na budyń lub mąkę ziemniaczaną w takiej samej gramaturze.