Sposób przygotowania:
Sernik z jabłkami
Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na dwie części. Większą częścią wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki i oprószamy kakao.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem i masłem, dodajemy ser, śmietanę i budynie.
Białka ubijamy na sztywno i powoli mieszamy z masą. Masę wykładamy do blaszki.
Na wierzch kładziemy obrane i pokrojone na kawałki jabłka. Zasypujemy kruszonką z pozostawionego ciasta. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.
Jajka wybijamy i miksujemy z cukrem i masłem, dodajemy ser, śmietanę i budynie.
Białka ubijamy na sztywno i powoli mieszamy z masą. Masę wykładamy do blaszki.
Na wierzch kładziemy obrane i pokrojone na kawałki jabłka. Zasypujemy kruszonką z pozostawionego ciasta. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.