Sposób przygotowania:
Sernik z jagodami Goi
Miksujemy jaja z cukrem na puch. Dodajemy w trakcie pól szklanki mleka Alpro waniliowe W trakcie miksowania dodajemy łyżkę maki ziemniaczanej. Teraz dodajemy partiami ser i miksujemy na najmniejszych obrotach. Zalewamy wrzątkiem owoce goi, zostawiamy pod przykryciem na 10 minut. Odcedzamy i kładziemy na talerzyk. Posypujemy cukrem zostawiamy na 15 minut. Znowu odciskamy jagody z soku jaki się wytworzył i obsypujemy mąką. Dno tortownicy obkładamy herbatnikami u mnie są to petitki Przekładamy masę serowa z miski do tortownicy. Jagody goi wkładamy na masę serowa i palcami wciskamy je do środka aby zniknęły . Do piekarnika wkładamy blachę z woda i włączamy piekarnik na 240 stopni .Po 15 minutach wkładamy sernik stopię wyżej niż blacha z woda . Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Po 15 minutach zmniejszamy do 150 i pieczemy pod folą aluminiową godzinę . Po upieczeniu zostawiam sernik do ostudzenia a potem wkładam do lodówki najlepiej na noc. Rano robię polewę czekolady , słonecznika i mleka i polewam sernik.
marietta
lalunia
Marietta a może upieczesz taki serniczek i powiesz czy ci smakował :)