Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sernik z jagodami na ciemnym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny sernik z jagodami, radość dla podniebienia. Wspaniale wygląda i tak samo smakuje. Warto go przygotować.

Sernik z jagodami na ciemnym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sernik z jagodami na ciemnym cieście

 

Sposób przygotowania:

Sernik z jagodami na ciemnym cieście
Mąkę przesiej na stolnicę, połącz z margaryną. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Ciasto podziel na dwie równe części. Jedną włóż do zamrażalnika, a drugą rozwałkuj i wyłóż na blaszkę (wymiary 22×30 cm). Jajka utrzyj z cukrem oraz masłem. Dodaj zmielony ser, budyń oraz mąkę krupczatkę. Dokładnie utrzyj. Masę serową wyłóż na ciasto na blaszce. Wyrówanej. Ułóż jagody. Białka ubij na sztywną pianę razem z cukrem i mąką ziemniaczaną. Pianę wyłoż na ciasto. Wyrówanaj. Na wierzch zetrzyj na tarce o dużych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piecz godzinę w temperaturze 180 stopni.
Sernik z jagodami na ciemnym cieście
Mąkę przesiej na stolnicę, połącz z margaryną. Dodaj pozostałe składniki i zagnieć ciasto. Ciasto podziel na dwie równe części. Jedną włóż do zamrażalnika, a drugą rozwałkuj i wyłóż na blaszkę (wymiary 22×30 cm).
Sernik z jagodami na ciemnym cieście
Jajka utrzyj z cukrem oraz masłem. Dodaj zmielony ser, budyń oraz mąkę krupczatkę. Dokładnie utrzyj. Masę serową wyłóż na ciasto na blaszce. Wyrówanej. Ułóż jagody.
Sernik z jagodami na ciemnym cieście
Białka ubij na sztywną pianę razem z cukrem i mąką ziemniaczaną. Pianę wyłoż na ciasto. Wyrówanaj.
Sernik z jagodami na ciemnym cieście
Na wierzch zetrzyj na tarce o dużych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika. Ciasto piecz godzinę w temperaturze 180 stopni.