Sposób przygotowania:
Sernik z rodzynkami w kokosowym cieście
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto.Formujemy kule i wkładamy do lodówki na pół godziny.Następnie po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części. 2.Ser:masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy. Do masy dodajemy kaszę mannę,proszek do pieczenia,budynie w proszku i ser (dwu lub trzykrotnie zmielony ),dokładnie ucieramy.Na koniec wsypujemy rodzynki,mieszamy. 3.Jedną część ciasta wałkujemy i wykładamy do tortownicy o średnicy 25 cm,wyłożonej papierem do pieczenia.Nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą.Następnie wykładamy masę serową.Drugą część ciasta wałkujemy i wykładamy na ser.Ciasto nakłuwamy widelcem. 4.Sernik pieczemy około 70 minut w temperaturze 180 stopni. 5.Upieczony sernik studzimy,kroimy i oprószamy cukrem pudrem.