Sposób przygotowania:
Sernik z kaszy jaglanej
Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod ciepłą wodą. Kaszę zalewamy mlekiem, dodajemy połowę cukru, wiórki kokosowe i gotujemy do miękkości 25 minut.
Jeśli kasza wchłonie za szybko płyn, dolewamy trochę wody lub mleka. Ugotowaną kaszę studzimy. Do ostudzonej kaszy dodajemy resztę cukru, stałą część mleczka kokosowego, całość mieszamy i miksujemy blenderem.
Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia natłuszczonego i obsypanej kokosem tortownicy . Sernik pieczemy ok 50 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia i przechowujemy w lodówce.
Sernik polać czekoladą i udekorować granatem.
Jeśli kasza wchłonie za szybko płyn, dolewamy trochę wody lub mleka. Ugotowaną kaszę studzimy. Do ostudzonej kaszy dodajemy resztę cukru, stałą część mleczka kokosowego, całość mieszamy i miksujemy blenderem.
Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia natłuszczonego i obsypanej kokosem tortownicy . Sernik pieczemy ok 50 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia i przechowujemy w lodówce.
Sernik polać czekoladą i udekorować granatem.