Sposób przygotowania:
Sernik z kruszonką
Ze wszystkich składników na ciasto zagniatamy kruszonkę. Połowę ciasta wykładamy na spód blachy wyłożonej papierem. Resztę zostawiamy na wierzch.
Masa serowa: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę, tak by nie było grudek. Na koniec dodajemy ubitą pianę z szeiściu białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na ciasto i posypujemy resztą kruszonki.
Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Sernik najlepiej smakuje gdy jest dobrze schłodzony w lodówce.
Masa serowa: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na gładką masę, tak by nie było grudek. Na koniec dodajemy ubitą pianę z szeiściu białek i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na ciasto i posypujemy resztą kruszonki.
Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Sernik najlepiej smakuje gdy jest dobrze schłodzony w lodówce.