Sposób przygotowania:
Słodki chlebek z wiśniami
Do miski wbić jajka, wsypać cukier, ubić puszystą masę. Dodać miękkie masło, mleko, mąkę i proszek do pieczenia, jeszcze raz zmiksować na jednolitą masę.
Wiśnie wydrylować, lekko osączyć, wymieszać z mąką ziemniaczaną, wsypać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć do formy keksowej o wymiarach 11x24 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 60 minut.
Wiśnie wydrylować, lekko osączyć, wymieszać z mąką ziemniaczaną, wsypać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć do formy keksowej o wymiarach 11x24 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 60 minut.
SylaUla