Sposób przygotowania:
Sernik z mixem keksowym
Tortownicę o średnicy 23 cm należy posmarować masłem lub margaryną i rozłożyć podwójną warstwą biszkoptów.
Żółtka oddzielić od białek i potem utrzeć żółtka z cukrem do białości. Dodać suchy budyń, mascarpone i wszystko wymieszać. Porcjami dodawać ser do masy ciągle mieszając. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli i dodać do masy serowej delikatnie mieszając. Na koniec powoli wsypać mix i połączyć z masą serową.
Gotową masę wyłożyć na ułożone w formie biszkopty i wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec sernik 90 minut.
Upieczony wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach i gdy wystygnie przygotować polewę z cukru i wody, polać nią sernik i posypać dookoła posypką.
Podawać po stężeniu polewy.
Żółtka oddzielić od białek i potem utrzeć żółtka z cukrem do białości. Dodać suchy budyń, mascarpone i wszystko wymieszać. Porcjami dodawać ser do masy ciągle mieszając. Białka ubić na sztywno ze szczypta soli i dodać do masy serowej delikatnie mieszając. Na koniec powoli wsypać mix i połączyć z masą serową.
Gotową masę wyłożyć na ułożone w formie biszkopty i wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec sernik 90 minut.
Upieczony wystudzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach i gdy wystygnie przygotować polewę z cukru i wody, polać nią sernik i posypać dookoła posypką.
Podawać po stężeniu polewy.