Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Tradycyjny sernik wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Uwielbiam wszystkie ciasta z serem, a zwłaszcza te tradycyjne serniki, taki jak dziś u mnie z dużą ilością rodzynek i skórki pomarańczowej.

Tradycyjny sernik wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tradycyjny sernik wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Tradycyjny sernik wg Megg
Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puch, a następnie ciągle ucierając dodawać ser, a później mąkę ziemniaczaną, kaszę manną oraz proszek do pieczenia. Rodzynki oraz skórkę pomarańczową wymieszać z mąką pszenną i dodać do masy serowej i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej delikatnie mieszając. Masę wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st przez 1 h. Upieczony sernik pozostawić do wystudzenia, a następnie wyjąć z blaszki, polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Tradycyjny sernik wg Megg
Tradycyjny sernik wg Megg
Tradycyjny sernik wg Megg
Tradycyjny sernik wg Megg