Sposób przygotowania:
Sernik z Monte
Ser wymieszać z żółtkami, budyniem oraz monte.
Potem ubić na sztywno białka dodając cukier i pianę delikatnie połączyć z masą serową.
Blaszkę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( jeśli chcecie aby sernik był wyższy użyć wysokiej blaszki ale o mniejszych wymiarach ).
Na dnie blaszki ułożyć biszkopty i delikatnie wyłożyć masę.
Nasz sernik piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni godzinę.
Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Potem ubić na sztywno białka dodając cukier i pianę delikatnie połączyć z masą serową.
Blaszkę o wymiarach 32 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( jeśli chcecie aby sernik był wyższy użyć wysokiej blaszki ale o mniejszych wymiarach ).
Na dnie blaszki ułożyć biszkopty i delikatnie wyłożyć masę.
Nasz sernik piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni godzinę.
Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Berbuk