Sposób przygotowania:
Sernik z makiem
Z mąki, masła, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia zarobiłam kruche ciasto. Następnie schłodziłam ok 1 godziny w lodówce i wyłożyłam na spód blaszki wysmarowanej tłuszczem. Rodzynki i orzechy dodałam do masy makowej i dokładnie wymieszałam. Następnie wybiłam jajka i oddzieliłam żółtka od białek. Po czym z margaryną zmiksowałam żółtka. Następnie dodałam cukier i ser. Pod koniec wsypałam budyń. Następnie delikatnie wmieszać uprzednio ubitą pianę z białek. Masą makową posmarować ciasto. Natomiast masę serową wyłożyłam na mak. Ciasto pieczemy ok 60 minut w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu ciasto należy wystudzić. Sernik polałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi.