Sposób przygotowania:
sernik z owocami
żółtka oddzielić od białek żółtka ubić z 2 łyżeczkami ciepłej wody i połową cukru białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i dodać do żóltek mąkę z mąką ziemniaczaną i proszkiem przysypać masęjajecznądelikatnie wymieszać do tortownicy o sr.26cm posmarować masłem napełnić ciastem piec 25-30 minut w temp.200s.po czym odstawić na 2 godz.owoce oczyścić ser utrzeć z żółtkami z cukrem i sokiem żelatynę namoczyć śmietanę ubić na sztywno i dodać z żelatyną do sera biszkopt przeciąć na półspód pokryć kremem serowym [1/3odłożyć do posmarowania wieżchu]przykryć biszkoptem wieżch posmarować kremem po czym ułożyć owoce i polać je polewą do tortów brzegi sernika ozdobić płatkami migdałowymi