Sposób przygotowania:
Sernik z owocami na zimno
Owoce przebieramy, płuczemy i osączamy. Galaretkę cytrynową i żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody i przestudzamy.
Pozostałe dwie galaretki rozprowadzamy w 3 szkl wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do miski wykładamy ser i śmietanę, miksujemy krótko do połączenia, dodajemy galaretkę z żelatyną, cukier do smaku i mieszamy.
Tortownicę (24cm) wykładamy ciastkami i zakrywamy masę serową, równamy i zasypujemy owocami. Wstawiamy na troszkę do lodówki.
Po wyjęciu ciasta z lodówki całość zalewamy tężejącą dowolną galaretką i zastudzamy w lodówce.
Pozostałe dwie galaretki rozprowadzamy w 3 szkl wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do miski wykładamy ser i śmietanę, miksujemy krótko do połączenia, dodajemy galaretkę z żelatyną, cukier do smaku i mieszamy.
Tortownicę (24cm) wykładamy ciastkami i zakrywamy masę serową, równamy i zasypujemy owocami. Wstawiamy na troszkę do lodówki.
Po wyjęciu ciasta z lodówki całość zalewamy tężejącą dowolną galaretką i zastudzamy w lodówce.